Rona Hartner

Biografie

Rona Hartner propune o muzică ce-i seamănă, sensibilă și exuberantă. După primele roluri în film, recunoașterea talentului muzical al Ronei Hartner vine odată cu filmul lui Tony Gatlif „Gadjo Dilo” (1997), în care ea cântă piesa „Disparaîtra”.

 Extras de pe primul său album „Seule à Paris” (1999), single-ul „You’re More Than That” a fost scris și interpretat la chitară de către David Lynch. A colaborat în egală măsură cu Spaced, pentru albumul „Alif Tree” (piesa „Anapoda”), și Gomez & Dubois, pentru „Flic et hors la loi” (piesa „Cosette”). Trecând cu ușurință de la muzica balcanică la rap sau electro, artista a colaborat și cu DJ Click pentru albumul „Boum Ba Clash” (2005). În anul 2008, lansează albumul „Nationalité Vagabonde” – o fuziune între ritmurile electro, cele est-europene, jazz și reggae. Anul următor este consacrat rolului său din spectacolul La Célestine, unde a performat alături de cântăreața marocană Biyouna și de Luis Rego. Rona Hartner apare, de asemenea, pe compilația-omagiu lui Boris Vian, „On N’est Pas Là Pour Se Faire Engueuler (piesa „L’Âme slave”). În 2011, albumul „Natura” este prezentat în Franța printr-o serie de concerte.

Colaborarea cu Ovidiu Lipan Țăndărică a început în 2009, cei doi cântând pentru prima dată la Paris Jazz Festival. Au continuat și urmat colaborările cu Orchestra Zuralia , Taraful București, DJ Tagada și Bartholo Claveria.

Proiecte:

Rona Hartner & Zuralia Orchestra

Repertoriu balkanic de petrecere

DJ TAGADA (Franta) & ORCHESTRA ZURALIA – Gypsy Therapy (electro Balkan) 

BARTHOLO CLAVERIA (Spania) – Flamenco del mundo 

  • & Ovidiu Lipan Tandarica, Ederlezi

    & Ovidiu Lipan Tandarica, Ederlezi

  • & DJ Tagada

    & DJ Tagada

  • & Bartholo Claveria

    & Bartholo Claveria